T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Arif Eminoğlu İlkokulu

İSG POLİTİKAMIZ

      Arif Eminoğlu İlkokulu olarak hayata ve yaşama değer katmak adına benimsemiş olduğumuz iş sağlığı ve güvenliği politikamız bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımıza eğitimlerini südürebilecekleri güvenli ortamlar oluşturarak iş sağlığı ve güvenliği kültürünün erken yaşlarda kazanılmasını sağlamaktır.

      Okulumuz bünyesinde eğitim almış tüm çocuklarımızın iş sağlığı ve güvenliğini anlamış ve hayatlarında uyguluyor olmaları hedeflenmiştir. ' Her işin başı iş sağlığı önlemi' sloganıyla güvenli okul kavramını oluşturarak riskleri en aza indirmektir.

      Çalışanlarımızın öğrencilerimizin, ziyaretçi ve velilerimizin sağlık ve güvenliklerini temin etmek için yürürlükte bulunan İSG mevzuatlarına ve İSG ile ilgili diğer gerekliliklere uygun olarak tedbir almayı, kişisel koruyucu donanım alıp kullandırmayı, tüm çalışanları yaptıkları işlerde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurallara kesinlikle uymayı hedef ilke olarak benimser.

       Okulumuzda olabilecek iş kazası ve meslek hastalıklarını doğurabilecek emniyetsiz durum ve hareketleri, olası kaza risklerini etkin bir risk değerlendirmesini yaparak tespit etme ve riskleri en aza indirmeyi imkanlar dahilinde ortadan kaldırmayı,

       İş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesi, yerleştirlmesi ve sürekliliğin sağlanması için eğitimler yapmayı, tedarikçilerimizden İSO 45001 İş sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına uygun çalışma yapmalarını ister.

       Arif Eminoğlu ilkokulu üst ymnetimi ve tüm çalışanları ' Hiçbir iş çalışanların can güvenliğini ve sağlığını tehlikeye sokacak kadar acil ve önemli değildir.' düşüncesiyle yola çıkar.

       Bu doğrultuda kurulmuş ve yürütülmekte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemimizin sürekliliğini sağlamayı

       İSG Politikamız olarak TAAHHÜT ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.10.2023 - Güncelleme: 09.10.2023 14:37 - Görüntülenme: 77
  Beğen | 0  kişi beğendi